Diş ipi Nasıl kullanılır


Diş ipi Nasıl kullanılır

Diş ipi ağız ve diş sağlığında çokça önemi olan bir alettir. Diş ipi Türkiye'de kullanım olarak çok önemsenmese de aslında çok önemlidir. insanlar diş sağlığına genelde önem vermiyorlar ta ki dişlerinde sorunlar çıkana kadar. dişlerde sorun çıktıktan sonra diş hekimine gidip şikayetlerini dile getirirler. Diş sorunlarını diş hekimi çözmek için büyük uğraşlar ve ücretler karşılığında giderirler fakat buna aslında hiç gerek yoktur eğer ki dişlerimize  yeteri kadar önem verip bakımlarını sağlarsak

Günde en az 3 defa dişleri fırçalamak gerekir hatta diş fırçalandıktan sonra diş ipi ile 3-5 dakika kadar bakım yapılması gerekir. Diş ipleri fiyat olarak da çok pahalı ürünler değildir. Süpermarket ve eczanelerde kolayca temin edebileceğiniz ve diş sağlığı ürünlerinin yer aldığı raflarda olurlar.  Diş ipini 1 defa aldığınızda haftalarca kullanabilirsiniz. Eğer ki diş sağlığına önem veriyorsanız düzenli kullanım şart.

Diş ipi Neden Kullanmak Gerekir

Zamanla oluşan tartarlar diş etlerimize zarar verir. Bu diş etlerin çekilmesine sebep olarak dişlerin dökülmesine kadar dahi gider. Bu diş kaybını önlemek için en doğru yol diş fırçaladıktan sonra dişlerin diş ipi ile temizlenip zararlı artıkları dişlerimizden uzaklaştırırz.

Diş İpinin Faydaları

  1. Diş fırçasının erişemediği yerlere kolayca erişebilirsiniz
  2. Tartar ve plak oluşumunun önüne geçersiniz
  3. İleride oluşabilecek diş çekilmesi gibi sorunları ortadan kaldırır
  4. Kullanımı çok pratiktir her yere götürebilirsiniz
  5. Diş arasında biriken et ve kırıntıları temizlemenize yardımcı olur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm