Kök Hücre İle Diş Nakli



Kök Hücre İle Diş Nakli


 son yıllardır bir çok tedavilerde kök hücre nakli yapılmakta ve çok iyi neticeler elde edilmekteydi. Bu kök hücre nakilleri artık dental sektörde yani diş hekimliğinde de kullanılmaya başlandı. Ağız içerisinde yer alan dişlerin yanlış uygulamalar ya da kaza sonucunda kayıplar yaşanmakta. Bu kayıpların hemen telafisi yapılmadığı takdirde sadece diş kaybına değil aynı zamanda çene yapısında bzukluklar ve hatta iç organlarda dahi problemler başlamaktadır. Peki bu sorunlardan nasıl kurtulabileceksiniz merak mı ediyorsunuz. işte detayları;

Kök Hücre Tedavisi


 Kök hücre ile organ yenileme çalışmaları dişler için de başarılı gelişmelerin sağlandığı bir alandır. Kök hücreler süt dişlerinde ve 20 yaş dişlerinden elde edilmektedir. Dondurularak saklanan hücreler diş kayıplarında kullanılarak yeni dişin çıkması sağlanmaktadır. Bunun için süt dişlerinin çıkarılır çıkarılmaz özel solüsyon içerisinde saklanarak diş bankasına ulaştırılması gerekir. Kök hücrenin yerleştirilmesinden sonra dişin istenilen şekli alması için iskelet bir yapı damağa yerleştirilir. Diş gelişimini tamamladığında iskelet çıkarılır. Yaklaşık 9 haftada yeni diş kullanılmaya elverişli olur.

Kök Hücrenin Faydaları


 Gerek diş nakli gerek ise kök hücre çalışmaları diş kayıpları sonucunda oluşan estetik ve sağlık açısından sorunları ortadan kaldıracak uygulamalardır. Bu yöntemlerde implantlardan farklı olarak kişinin kendi materyalleri kullanılmaktadır. Yeni yapılandırılan dişler canlıdır ve bu bakımdan çok daha uzun yıllar kullanılma imkanına sahiptir. Kayıp diş tedavilerinde bu uygulamalar hızla yaygınlaşmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm