Yirmilik Dişlerin Oluşturduğu Sorunları



Yirmilik dişler zamanla diğer dişler üzerine baskı kurar ve bu baskı sonucunda bazı dişlerde olumsuz sonuçlar oluşur. Bu olumsuz durumların tüm dişleri etkilemesi nasıl oluşur sizlere açıklayalım. Bir tanesi baskı altında olduğu için ağrır diğeri ise baskı uygulayıp çıkışı bulamadığı için. Böyle durumlarda en acil şekilde doktora giderek tedaviye başlanması gerekir. 
Doktorlar eğer dişiniz doğru şekilde geliyorsa sizi kontrol altında tutarak bu dişlerin sağlıklı şekilde çıkışını sağlarlar. Fakat bu dişler sorunlu şekilde geliyorsa yapılacak en iyi yöntem kısa bir genel ceraahi ile diş etinizin yarılarak 20lik dişin sökülüp alınmasıdır. Kısa bir dikiş atılarak birkaç gün içinde iyi sonuçlar elde edilebilir ve bu sayede ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. 
Ayrıca dişleriniz artık baskı altında olmayacağı için mevcut bulunan dişlerinizin kökleri rahatlamış ve zarar görmemiş olur. 20lik dişlerin ağrısına pek çok insan dayanamaz. Diş etleri en yoğun sinir hücreleri ve damarlarını barındırdığı için ağrıyı çok kuvvetli şekilde hissetmeniz normaldir. Sinir hücrelerinin ve kaslarının bulunduğu bölgelerde ağrı beyin tarafından en kuvvetli şekilde algılanır. Eğer 20lik diş ağrısı çekiyorsanız doktora gitmenizde fayda var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm