Diş Hastalıkları



Oldukça tehlikeli bir durum olan piyore hemen tedavi altına alınması gereken önemli bir diş hastalığıdır. Diş çürümesi ise bir çok sebeple yaşanabilir. Kişi sigara, alkol, şekerli gıdalar, asitli gıdaları çok fazla tüketiyorsa dişlerinde çürümenin başlaması kaçınılmazdır.

Sigaranın Diş Hastalıklarına Etkisi

Sigara dumanı diş köklerini öldürürken, alkol içinde barındırdığı maddeler dolayısıyla diş hücrelerini uyuşturarak öldürür. Şekerli gıdalar uzun süre fazla oranda alınıp diş bakımı yapılmadıktan sonra diş yüzeyine yapışarak içten içten dişi çürütmeye başlar. Asitli gıdalar tamamen diş yüzeyini ve diş kökünü yakarak kişinin dişlerini tamamiyle köreltir. Bundan doğan sorunlar neticesinde dişte çürüme başlar. Diş çürümesinin en büyük sebepleri bunlar iken eğer kişi düzenli olarak dişlerini günde iki defa ikişer dakika fırçalıyorsa bu ihtimali oldukıça aza indirir.

Diş Hastalıklarının Önüne Geçmek Mümkün Müdür?

Ne kadar zararlı gıdalar tüketilirse tüketilsin eğer diş bakımı yapılırsa ortadan büyük bir risk kaldırılmış olur. Eğer diş çürümesi yaşadıysanız ve doktorunuz size dolgu öneriyorsa bunun anlamı diş tedavisine çok geç kaldığınız için artık dişinizin kurtarılamayacağıdır. Bu noktadan sonra yapılan işlem sadece dişin ezme faaliyetine devam etmesi için yapılan bir işlemdir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm