Diş Bakımı Nasıl Yapılır


Diş Bakımı





Kullanacağınız diş macununu diş hekiminize danışmakta fayda var. Florlu diş macunları ile dişler fırçalanmalıdır. Dişlerinizin arası için diş ipi veya diğer araçlardan faydalanabilirsiniz. Dengeli beslenmelisiniz. Abur cubur yiyeceklerine bir sınır koymalısınız. İhtiyacınızdan fazla şeker tüketmemelisiniz. 

Kontrole Ne Zaman Gidilmeli?

Düzenli olarak hekim kontrolüne gitmelisiniz. Dişleri çürüğe karşı daha dayanıklı hale getirebilmeniz için çeşitli uygulamalar mevcuttur. Bunlar “florlama” ve “fissür örtücüler” hakkında Diş Hastanesi hekimlerine başvurunuz. Profesyonel diş temizliği ve ağız bakımı muayenesi için düzenli olarak diş hekimlerini ziyaret etmelisiniz. Etmezseniz dil altında biriken bakteriler ve sülfür ağızda inanılmaz bir koku oluşturacaktır. Ne yazık ki ülkemizde insanlar yalnızca çok şiddetli diş ağrıları hissettiği zaman diş hekimlerinin kapısını çalıyor.  Bu nedenle diş hekimleri ile rutin olarak kontrole gitmeniz ve hekiminizin önerilerini dikkatle dinlemeniz gerekmektedir. Sizin için en hayırlısı budur.

Gidilmezse Ne Olur?

 Aksi taktirde ağzınızda koku, dişlerinizde şiddetli ağrı ve tedavisi mümkün olmayan hastalıklarla karşı karşıya kalacaksınız. Unutmayın ki her şeyin başı sağlıktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm