implanttan korkanlara müjde!!!


İmplanttan Korkanlara Müjde

Evet son dönemlerde teknolojinin ilerlemesi ile sağlık sektöründe büyük yenilikler getirildi. Bu yeniliklerden bir tanesi de insanlara implant konusunda gelmiştir. İmplant uzun yıllardır korkulan ve endişe yaratan bir diş operasyonuyudu. Hatta diş sağlığı için çok önemli olsa da ağzı günlerce kullanılamaz hale getirdiğinden 1 diş eksik olsa ne olur diyorlar.

Dikişsiz implant ağrı yapıyor mu?

normal implantlarda operasyon sonrasında bazen şiddetli ağrı oluyor ve hatta bazen bu ağrılar günlerce sürebilmektedir. Bu ağrılar süresince de yemek yemek çok zor bir hal almaktadır. Bir de tabiki kanama sorunu oluyordu bazen bu kanamalar durdurabilmek için hayli uğraş gerektiriyor.
Dikişsiz implant bu sorunları yaşatmayan çok rahat bir protez diş alt yapısı operasyonu olmaktadır.
Dikişsiz implant sonrası bırakın ağrı yaşanması hemen ardından yemeğinizi yiyip suyunuzu içebiliyorsunuz. Bu derece konforlu bir hale geldi dikişsiz implant operasyonları. 
Şeker hastalarında kanama sorunu olduğundan implant yaptırmaları mümkün olmuyordu. Çünkü kan pıhtılaşmadığından kanama durdurulamadığından yapılmıyordu.

Dikişsiz implant Nasıl Yapılıyor?

ilk önce 3d röntgen çekilerek implant uygulanacak bölge iyicene inceleniyor. Eğer ki uygulama yapılacak bölgedeki çene kemiğinde yeterli miktarda kemik varsa yani kemik erimesi yoksa uygulanmaya başlanabilir. ilk önce uygulanacak yere kapak şeklinde lazerle implanta yuva açılır. Bu yuva kapakçık gibi açılır ve implant yerleştirilir ve operasyon bu kadar kolay şekilde tamamlanır. Hiç bir şekilde dikişe de gerek yoktur bu operasyonda. lazerle kapakçık şeklinde açıldığından da kanama da olmuyor.

Neden her yer bu yöntemi uygulamıyor?

Bu yöntem dünya genelinde de çok yeni bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulayabilmek için yurtdışında diş hekiminin özel eğitimler alması gerekir. Bir de sadece uzmanlık da yetmiyor özel alet ve teçhizata da gerek duyuluyor. En basit örneği kullanılması gereken röntgen cihazlarının 3 boyutlu çekim yapabiliyor olması çok önemlidir. Bu gibi cihazların da belli bir ekonomik bir yükü olmakta. Ülke olarak yeniliğe açık olunmadığından Türkiye'de yeni cihazlara bütçe ayırmayı çoğu klinik istemiyor. Nasıl olsa eski yöntemle de oluyor.

Eğer ki implant yaptıracaksanız mutlaka sizlere de dikişsiz implant uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Kaynak: www.birkanozkanklinik.com.tr/dikissiz-implant-operasyonu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm