Diş teli tedavisi




Diş teli tedavisi


Diş teli tedavisi, dişlerinin şeklinde sorun olan ve bundan oldukça fazla rahatsız olan insanlara uygulanan bir tedavidir. Dişlerimiz vücudumuzun en önemli parçalarındandır. Dişlerimiz olmadan beslenme gibi bir temel ihtiyacımızı iyi bir şekilde karşılayamayabiliriz ve bu da beraberinde daha bir çok sağlık sıkıntısı getirebilir. Bu yüzden dişlerimize iyi bakmalı ve gereken tedavileri zamanında hiç aksatmadan yaptırmalıyız. Tedavilerimiz boyunca da gerektiği gibi uzman diş hekimlerimizin uygun gördüğü zamanlarda mutlaka kontrollerimize gitmeliyiz. 

Diş teli tedavisi yapılmazsa ne olur?




Dişlerimizde çürük, diş eti kanaması, diş taşı ve dökülme gibi bir çok sorun yaşanabilir. Bu sorunlardan bir tanesi de dişlerimizdeki şekil bozuklukları yani yamukluklardır. Eğer dişlerimizde şekil bozuklukları varsa bir uzman diş hekimine danışarak diş teli tedavisi uygulamasına başlanabilir. Unutmayın ki bu tedavi mutlaka alanında uzman bir diş hekimi tarafından yapılmalıdır. Başka her hangi bir meslek grubuna dahil olan kimseler bu tedaviyi yapma konusunda yetkili değillerdir. Bu tedavi dişlerimizin şeklini düzeltmeye yönelik bir tedavidir. Ayrıca bu tedavi oldukça uzun zamanlar boyunca sürebilen bir tedavidir. Yani tedavinin sonucunu görmek için biraz sabırlı olmanız gerekenilir.

Diş Teli Tedavisi konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?




Diş teli tedavisi sırasında kullanılan tüm malzemeler kesinlikle insan sağlığını tehdit etmeyecek olan malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Ayrıca tekrar belirmemizde fayda var. Her diş hekimi diş teli tedavisini yapmayabilir. Bunun için diş teli konusunda gereken uzmanlığı almış bulunan bir diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm