İyi Diş Sağlığı Nedir?



İyi Diş Sağlığı Nedir?




Diş, diş eti ve ağız sağlığı; dişleriniz ve diş etlerinin ve ağızınızın ilgilendiği konulardır. Amacımız diş çürümesi, oyuklar ve diş etinizin hastalıkları gibi durumları önlemek ve ağzınızın genel sağlığı hakkında müdahaleler de bulunmaktır. Önlemler almaktır. Sağlıklıdişler, ağızlar, enfeksiyon, yara ve diş etleri ile ilgili diğer durumların,rahatsızlıkların olmaması; genel sağlınızın korunması durumunda çok ama çokönemlidir. Mersin Diş Hastanesi tüm uzman kadrosu ile hizmetinizdedir.


Diş Sağlığı nasıl Sağlanır

İyi diş sağlığı yalnızca gündelik olarak; diş fırçalama, diş ipi ve gargara değildir. Düzenli olarak Mersin Diş Hastanesi uzman hekim kadrosunu ziyaret etmelisiniz. Ağızda oluşacak bir enfeksiyon; diyabet ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Ağız, diş, diş eti, çürük (oyuk) ve bunların tedavisi sağlıklı bir yaşamın komplikasyonudur. Çürükler, çürüyen diş minesi ve diş kökünün çıkması ile oluşan dişlerinizdeki ağrılı bölgedir.

Ağız sağlığını korumak; sadece zamanla oluşan ağız enfeksiyonları, çürükler ve oyukları önlemek değildir. Özellikle spor ile ilgilenen gençlerde ağız yaralanmalarında uzman hekim müdahalesi gerekebilir. Durumun ciddiyetine göre müdahale yöntemi değişebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİŞ MİNESİ NEDİR?

Kök Hücre İle Diş Nakli

DÜNYA TARİHİNDE DİŞÇİLİK -İlk Bölüm